CONDE NAST | PITCHFORK

overview

Publishers Condé Nast and music media company Pitchfork join operations at Chicago’s Merchandise Mart. A new open office environment on the twenty-first floor is anchored by a large café and breakroom that doubles as an event space with a stage.

To streamline operations and blend the two organizations into one coherent workspace, customized neighborhoods are created to accommodate their unique needs. The Conde Nast space is arranged with medium-height partitions and shelving to house publications and provide acoustic relief. Pitchfork’s space features a studio layout for artistic endeavors and open sight lines across all desks.

GREC employed a warm color palette featuring brass accents and inviting lounge furniture to create a relaxed office environment. Revealed elements of the original Mart structure compliment new polished concrete floors.

by the numbers

21st
FLOOR OF MERCH. MART

1
PERFORMANCE STAGE

22
PUBLICATIONS

the team

General Contractor: Executive Construction Inc
MEP/FP Engineer: Environmental Systems Design, Inc.
Furniture Dealer: Thomas Interiors

details
GREC Architects
GREC Architects
Chicago, IL

CONDE NAST | PITCHFORK

Publishers Condé Nast and music media company Pitchfork join operations at Chicago’s Merchandise Mart. A new open office environment on the twenty-first floor is anchored by a large café and breakroom that doubles as an event space with a stage.

view project overview

CONDE NAST | PITCHFORK
View Process
view similar project

200 W. ADAMS